TAV Havalimanları’nda Tüm Sorular Için Tek Bir Telefon Numarası

TAV Havalimanları İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarında istek ve şikayetler için tek bir telefon numarası oluşturdu. Müşteri memnuniyetini artırmayı amaçlayan uygulamayla yolcular 444 9 TAV’ı arayarak tüm sorularına cevap bulacak.

TAV Havalimanları, yolcuların şikâyet ve taleplerini etkin şekilde karşılayabilmek amacıyla Türkiye’de işlettiği havalimanlarının çağrı merkezleri için ortak bir telefon numarasını devreye soktu. 444 9 TAV (828) numaralı telefondan hizmet vermeye başlayan TAV Çağrı Merkezi İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes havalimanları ile BTA, Havaş ve TAV İşletme Hizmetleri’ne gelen çağrıları cevaplıyor.

7 gün 24 saat hizmet veren TAV Çağrı Merkezi, 2 Ocak 2012’de başlattığı pilot uygulamayı, TAV Bilişim Hizmetleri ve TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği’nin ortak çalışmaları ile iki ay gibi kısa bir sürede hayata geçirdi. TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği tarafından yönetilecek Çağrı Merkezi için teknik altyapı, yazılım, donanım çalışmalarının yanı sıra müşteri temsilcilerinin koordinasyon ve eğitimleri konusunda da titiz bir çalışma yürütüldü. Müşteri temsilcilerinin eğitimleri TAV Akademi tarafından gerçekleştirildi.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü “İşlettiğimiz farklı havalimanlarını tek bir çağrı merkezi numarası altında toplayarak hem misafirlerimizin kolay erişebileceği bir nokta yaratmayı, hem de gelen çağrıları en etkin şekilde yanıtlayabilecek sistemi oluşturmayı amaçladık. TAV Havalimanları olarak kuruluşumuzdan bu yana hizmeti sanata dönüştürmeyi, misafirlerimize en kaliteli, hızlı ve güvenli hizmeti güleryüzlü bir şekilde sunmayı amaçlıyoruz. En gelişkin teknolojik altyapıya sahip ve 7/24 hizmet veren yeni çağrı merkezi numaramız da bu amaca hizmet edecek” dedi. İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarında yolcular 444 9 TAV’ın yanı sıra resmi web sitelerinde yer alan iletişim bölümlerinden e-posta yoluyla da istek ve şikâyetlerini çağrı merkezine ulaştırabiliyorlar. TAV Çağrı Merkezi, TAV Havalimanları’nın işletmesinde bulunan terminallerde sorumluluk alanına giren konuları 24 saat içinde çözümleyerek geri bildirimde bulunmayı hedefliyor.

TAV Havalimanları hakkında

TAV Havalimanları, Türkiye’nin lider havalimanı işletmecisi konumunda bulunuyor. TAV Havalimanları, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Antalya Gazipaşa Havaalanı’nı, yurtdışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastır ve Enfidha-Hammamet ile Makedonya’nın Üsküp ile Ohrid havalimanlarını işletiyor. Holding 2012’nin ilk yarısında Suudi Arabistan’ın ilk havalimanı özelleştirmesi olan Medine Havalimanı’nın işletmesini de üstlenecek. TAV Havalimanları duty-free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilişim, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede TAV Havalimanları, Letonya’nın Riga Havalimanı’nda da duty-free, yiyecek içecek ve diğer ticari alanların işletmesini gerçekleştiriyor. Şirket iştirakleriyle birlikte yılda yaklaşık 451 bin uçak seferine ve yaklaşık 53 milyon yolcuya hizmet sunuyor.