TAV Havalimanları İzmir’de İç Hatlar Terminali’ni Devralıyor…

İzmir’in en önemli altyapı projelerinden biri olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali’nin yapımı ve Dış Hatlar Terminali’yle birlikte 2032 yılı sonuna kadar işletilmesine ilişkin ihaleyi kazanan TAV Havalimanları, 2 Ocak 2012, Pazartesi günü saat 00.01 itibariyle İç Hatlar Terminali’ni işletmeye başlayacak. TAV Havalimanları mevcut İç Hatlar Terminali’nin yerine yenisini yapmaya başlarken tüm iç hat uçuşları Dış Hatlar Terminali’nden gerçekleşecek. İzmir’den 2 Ocak 2012, Pazartesi günü saat 00.01 itibariyle iç hat uçuşu yapacak tüm yolcular Dış Hatlar Terminali’ni kullanacak…

TAV Havalimanları, Devlet Hava Meydanları İşletmesi ile imzaladığı sözleşmeye istinaden 2 Ocak 2012, Pazartesi günü saat 00.01 itibariyle İç Hatlar Terminali’nin işletmesini devralıyor. TAV Havalimanları sözleşmeyle DHMİ’ye ödeyeceği 610 milyon Euro + KDV tutarındaki kiraya ek olarak İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali’nin yapımı için de 250 milyon Avro yatırım yapacak. Yeni İç Hatlar Terminali operasyona başlayana kadar iç hat uçuşlarının tamamı Dış Hatlar Terminali’nden gerçekleşecek.

TAV İzmir Genel Müdürü Erkan Balcı, “İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali’nin işletmesini yeni yılla birlikte devralıyoruz. Bu süreçte tüm iç hat uçuşlarını Dış Hatlar Terminalimize aktaracağız. Yolcularımız yeni terminalin yapımı tamamlanana kadar Dış Hatlar Terminali’ni kullanacak. Bu süreç içinde yolcu kapasitesi olarak hem iç hem de dış hat yolcularına yeterli bir alan sağlayabilecek durumda olan mevcut dış hatlar terminalinde, tüm yolcuların işlemlerini konforlu ve süratli bir biçimde yapmaları için gereken tüm tedbirleri almış bulunmaktayız. Yolcular, fiziki olarak içeriden ikiye bölünmüş olan terminal binası içinde, iç veya dış hat yönlendirmelerini izleyerek uçaklarına oldukça ferah bir ortamda rahatça ulaşabilecekler. Yeni İç Hatlar Terminali ile birlikte İzmir ve İzmirlilerin büyük bir değere sahip olması için elimizden geleni yapacağız. İzmir’in hava yolu ulaşımında potansiyelini artırmak adına TAV Havalimanları olarak önümüzdeki dönemde çalışmalarımız ivme kazanacak” dedi.

TAV Havalimanları, Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından 17 Kasım 2011’de yapılan İzmir Adnan Menderes Havalimanı Mevcut Dış Hatlar Terminali, CIP, İç Hatlar Terminali ve mütemmimlerinin kiralanmak suretiyle işletilme hakkı verilmesine ilişkin ihaleyi 610 milyon Avro + KDV tutarındaki teklifi ile kazandı. 2032 yılı sonuna kadar sürecek olan işletme hakkına ilişkin ihalede verdiği teklifle TAV Havalimanları ihaleye katılan diğer grupları geride bıraktı. İzmir Adnan Menderes Havalimanı Mevcut Dış Hatlar Terminali, CIP, İç Hatlar Terminali ve mütemmimlerinin kiralanmak suretiyle işletilme hakkı ihalesi kapsamında TAV Havalimanları, İç Hatlar Terminali’nin yerine yaklaşık 250 milyon Avro yatırımla Yeni İç Hatlar Terminali yapacak. İç ve Dış Hatlar Terminalleri daha sonra İstanbul Atatürk Havalimanı’ndakine benzer bir köprü sistemi ile birbirine bağlanacak. DHMİ verilerine göre İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nı 2011 yılının ilk 11 ayında 2010 yılına göre yüzde 14 yolcu artışı ile 7 milyon 954 bin yolcu kullandı.

TAV Havalimanları hakkında

Dünyanın önde gelen havalimanı işletmecileri arasında yer alan TAV Havalimanları, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Antalya Gazipaşa Havaalanı’yla Makedonya, Tunus ve Gürcistan’da ikişer havalimanının işletmesini yürütüyor. Holding 2012’nin ilk yarısında da Suudi Arabistan’ın Medine Havalimanı’nın işletmesini de üstlenecek. TAV Havalimanları duty-free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilgi işlem, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. TAV ayrıca Letonya’nın başkenti Riga Havalimanı’nda da ticari alanların işletmesini yönetiyor. TAV Havalimanları, 2010’da 420 bin uçak seferine ve yaklaşık 48 milyon yolcuya hizmet sundu.