Orenburg Havayolları, İzmir’e Direkt Uçuşlara Başladı

TAV Havalimanları tarafından işletilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Versa Travel’ın 2014 yaz sezonu operasyonu çerçevesinde Orenburg Havayolları’nın Rusya’nın St.Petersburg kentinden gerçekleştirdiği ilk seferini karşıladı. Haftada iki kez gerçekleşecek uçuşların ilkiyle İzmir’e gelen 185 yolcu çiçeklerle karşılandı.

TAV Havalimanları tarafından işletilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Versa Travel’ın Rusya’dan İzmir’e giderek artan talep doğrultusunda düzenlemeye başladığı 2014 yaz sezonu operasyonları kapsamında, Orenburg Havayolları’nın Boeing 737-500 tipi uçağıyla gerçekleştirdiği uçuş ile Rusya’nın ikinci en önemli kenti St.Petersburg’a doğrudan bağlandı. İlk uçuşla İzmir’e sabah 08.55’de gelen 185 yolcu ile Rus seyahat acenteleri yetkilileri ve Rus basın mensupları çiçeklerle ve pasta ikramı ile karşılandı. Düzenlenen kokteylde; BTA’nın hazırladığı Türk ve Rus bayrakları ile iki güzergahı temsil eden pasta kesildi.

TAV İzmir Genel Müdürü Erkan Balcı, “İzmir Adnan Menderes Havalimanı, İzmir'in ve bölgenin giriş kapısı olarak turizm alanında üstlendiği önemli rolü hakkıyla yerine getiriyor. İzmir ve çevresine bakıldığında, turistlerin çoğunluğu ülke ve şehre ilk girişlerini havayolu ile sağlıyor. Son yıllarda özellikle Rusya’dan İzmir’e giderek artan bir talep olduğunu görüyoruz. Bu doğrultuda, son yıllarda seyahat acentelerinin artan operasyonları çerçevesinde İzmir’e gerçekleştirmeye başladığı uçuşlara bir yenisi daha eklenmiş oldu. Versa Travel’ın Adnan Menderes Havalimanı’ndan Rusya’nın en önemli kentlerinden St.Petersburg’a başlattığı karşılıklı direkt seferlerin kentimize hayırlı olmasını diliyoruz. Versa Travel’a da İzmir’e olan güvenleri ve inançları için teşekkür ederiz” dedi.

Versa Travel Genel Müdürü Vladimir Dorofeyev, “2011 senesinde St.Petersburg civarındaki müşterilerimizden gelen istekler doğrultusunda başlattığımız charter uçuşlarında bu sene de hafta da iki uçak ile talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Bu süre zarfında yerel otel ve acentalarımızın bize verdikleri destek ile İzmir uçuşlarımız daha da popüler hale gelmeye başlıyor. Ayrıca TAV’ın işlettiği en kaliteli havalimanlarından olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda misafirlerimizin gördüğü güler yüz ve modern tesisler bu operasyonun gerçekleşmesinde önemli bir yer tutmaktadır. Bu anlamda Versa olarak, Türkiye ve İzmir’de gördüğümüz servis ve hizmet kalitesinin bize müşteri memnuniyeti olarak geri dönmesi İzmir’e uçma kararımızın ne kadar doğru olduğunun bir kanıtıdır” dedi.

Karşılamada bir konuşma yaparak misafirlerini “Cennete Hoşgeldiniz” diye karşılayan Versa Travel’ın  Türkiye’deki partnerlerinden Naztur’un Genel Müdürü Levent Vardar ise “İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan servis alan Kuşadası ve Özdere bölgesine konaklamaya gelen yolcularımızın geçen senelerdeki gibi en üst derecede kaliteli servis vermek konusunda, daha havalimanındaki güler yüzlü personel ve modern görünüş ile başlayan kalite seviyesi tatil yörelerindeki tesislerden aldığımız güç ve tecrübeli personelimiz aracılığıyla sürdürülecektir” dedi.

St.Petersburg-İzmir seferleri Orenburg Havayolları ile 23 Ekim tarihine kadar her hafta iki kez Pazar ve Perşembe günleri olmak üzere karşılıklı direkt seferler olarak gerçekleşecek.

İzmir'den dış hatlarda 55 havayolu ile 36 ülkede 86 destinasyona, iç hatlarda ise 6 havayolu ile 22 destinasyona uçuş bulunuyor. İzmir Adnan Menderes Havalimanı 2013’de önceki yıla göre yüzde 9’luk artışla yaklaşık 10,2 milyon yolcuya ev sahipliği yaptı.